We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Om te voldoen aan de nieuwe e-Privacy-richtlijn, hebben we je toestemming nodig om de cookies te plaatsen. Lees meer.
Langres
Gewassen korstkaas uit Frankrijk, zoals de naam al doet vermoeden wordt deze gemaakt in de streek Langres.
Gemaakt van rauwe, volle koemelk. De kaas heeft een ietwat kleverige/plakkerige korst, een romig, zacht zuivel van binnen en een sterke smaak en een penetrante geur. Dit is een echte “ruiker” zoals wij dan zeggen! De korst wordt gekleurd met orleaan, waardoor hij zijn oranje kleur krijgt. De kaas rijpt minimaal 15 dagen, maar een langere rijping tot 3 maanden is ook mogelijk (met als resultaat een sterker smakende en geurende kaas). Gedurende de rijping wordt de kaas meermalen gewassen. De Langres wordt tijdens het rijpen niet gekeerd, daardoor ontstaat er een kuiltje in de kaas. Hierin kun je een klein beetje Cognac, Pineaut des Charantes of champagne in gieten om hem nóg lekkerder te maken! Een heuze traktatie. Ook met onze rode uien dip is de Langres een gouden combinatie.
Een aantal van onze producten zijn vrij van allergenen, maar wij moeten jullie wel laten weten dat wij werken in 1 bedrijfsruimte, en niet kunnen garanderen dat er sporen van alle allergenen in onze producten zitten.
Wil je hier meer informatie over 1 of meerdere van onze producten? Vul ons contactformulier in en we zoeken het zo snel mogelijk voor je uit!