We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Om te voldoen aan de nieuwe e-Privacy-richtlijn, hebben we je toestemming nodig om de cookies te plaatsen. Lees meer.
Brillat-Savarin is een trippel crème dessertkaas die in de jaren ’30 werd gemaakt door kaasmakerij Henri Androuët. Het is genoemd naar de 19e-eeuwse gastronoom en levensgenieter, Jean Anthelme Brillat-Savarin.
Het is een ambachtlijke kaas geproduceerd door drie zuivelbedrijven in de regio Ile de France.
Brillat-Savarin heeft een vetgehalte van minstens 75%, welke wordt bereikt door het toevoegen van rijke, weelderige room van volle melk.
De jonge kaasjes smaken naar verse kaas, maar meestal worden ze ongeveer vier tot vijf weken gerijpt om complexere smaken te ontwikkelen.
Een gerijpte Brillat-Savarin heeft een typische witte, bloemige korst met een zacht zuivel die romig-wit van kleur is. De textuur is dicht, vochtig en licht kalkachtig met een typische romigheid van een trippelcrème kaas. Smaken van boter, zout en room met een vleugje paddenstoel, noten en truffels.
Een aantal van onze producten zijn vrij van allergenen, maar wij moeten jullie wel laten weten dat wij werken in 1 bedrijfsruimte, en niet kunnen garanderen dat er sporen van alle allergenen in onze producten zitten.
Wil je hier meer informatie over 1 of meerdere van onze producten? Vul ons contactformulier in en we zoeken het zo snel mogelijk voor je uit!