We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Om te voldoen aan de nieuwe e-Privacy-richtlijn, hebben we je toestemming nodig om de cookies te plaatsen. Lees meer.
Frans Malan was de eerste Zuid-Afrikaanse producent die in 1971 met een Kaapse Vonkel kwam, het Zuid-Afrikaanse antwoord op champagne. Gemaakt van chardonnay, pinot noir en pinot meunier volgens de Méthode Cap Classique, de officiële Zuid-Afrikaanse naam voor méthode traditionnelle. Terecht een bestseller! De handmatig geoogste druiventrossen worden in hun geheel voorzichtig geperst en alleen het pure sap wordt vergist op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Voor meer complexiteit wordt een deel van de chardonnay vergist in gebruikte vaten van Frans eikenhout.
De twee gisting vindt net als bij champagne plaats op fles. Elegant, fris en floraal met aroma’s van witte perzik, verse appel en peer. De smaak is levendig en zacht met steenfruit, citrus, framboos, verfijnde zuren en een lange, droge afdronk. Zeer veelzijdige wijn! Serveer als aperitief, of juist na een uitgebreide maaltijd, bij lichte lunchgerechten, (gevulde) salades, sushi, verse oesters, paté of scrambled eggs. Ook lekker bij amandelcake en zelfs bij geroosterde eend.
Een aantal van onze producten zijn vrij van allergenen, maar wij moeten jullie wel laten weten dat wij werken in 1 bedrijfsruimte, en niet kunnen garanderen dat er sporen van alle allergenen in onze producten zitten.
Wil je hier meer informatie over 1 of meerdere van onze producten? Vul ons contactformulier in en we zoeken het zo snel mogelijk voor je uit!